Sommerbrev 2021

AUTORISERT REGNSKAPSFØRERSELSKAP

Da har vi nok en gang vært igjennom en vår som har vært påvirket av covid-19 pandemien.
Vi er glade for at det finnes digitale løsninger for å kunne møtes og løse oppgaver på.
Takk for at dere har bidratt til at vi har kommet igjennom denne våren også uten å måtte ha alt for mange nærkontakter. Vi håper at vi neste vår kan treffe dere igjen på våre kontorer.

Leveringsfristen for skattemeldingen 2020 for næringsdrivende og selskaper har blitt utsatt fra 31 mai til 20 august 2021. Årsregnskapet for selskaper er utsatt med 2 md, ny frist 31 august 2021.
Vi har hatt det svært travelt denne våren også og ber om forståelse for at vi har vært nødt til å prioritere andre oppgaver enn årsoppgjør.
Alle årsoppgjør vil være ferdig innen fristen den 20.august.

Digitale løsninger
Som flere av dere har merket har vi tatt i bruk «Bluewhale» ved sending av personopplysninger dette gjør at vi kan sende personopplysninger på en trygg måte. Det er straffbart og kan straffes med bøter om personopplysninger sendes usikkert. Vår «Bluewhale» funksjon har en «svar sikkert» funksjon. Vi oppfordrer dere derfor til å ta kontakt i forkant når dere ønsker å sende oss personopplysninger. Da vil vi sende dere en epost som dere kan «svare sikkert» på.

Innlevering av bilag
Mva-oppgaven for 3 termin(mai-juni) har frist som vanlig den 31.august. Det er nå spesielt viktig at bilag blir levert så fort som mulig og senest innen mandag 12.7.

For dere som ikke har 2 md mva ønsker vi at alle bilag hittil i år leveres innen mandag 12.7.

Vi oppfordrer til å skanne og sende bilagene på epost eller til importsentrene vi har i regnskapsprogrammene som pdf filer. Filene kan sendes hver for seg eller samlet. Bilagene kan også legges i mappe/konvolutt i postkassene ved kontorene. Fint om dere samtidig sender beskjed til oss.

Effektivt og automatisert regnskap
Vi minner om at vi kan tilby regnskapsprogram som gjør økonomistyringen enkel, effektiv og oversiktlig ved hjelp av moderne teknologi. Det er tilrettelagt for at din bedrift skal kunne skreddersy arbeidsflyt og rutiner tilpasset deres behov, slik at du enkelt kan erstatte unødvendige manuelle oppgaver med automatiserte løp.
Regnskapsprogrammene våre har full integrasjon med banker, kassasystemer, lagerstyring, timeføring mm.
Ta kontakt med oss så finner vi ut hva som passer for at akkurat du skal slippe tungvinte manuelle arbeidsoppgaver og kunne ha tilgang til et oppdatert regnskap til en hver tid.
Vi bruker systemene Agro Økonomi og og 24SevenOffice.

HJEMMEKONTOR/ KONTOR:
Vi fortsetter stort sett med hjemmekontor i sommer. Er det behov for å møte opp ved et av kontorene så kan det avtales.

Vi håper at covid-19 pandemien nå er under kontroll og åpner begge kontorer fra 1.september (med forbehold om at smittesituasjonen kan endre seg i løpet av sommeren).

Åpningstidene fra 1 september vil være 9-15, man-fre.

Vennligst ta kontakt på post@okonomi-fokus.no eller tlf. 32746694/ 32987083.

post@okonomi-fokus.no vil bli sjekket jevnlig i hele sommer.

God sommer fra oss på Økonomi-fokus AS

Espen, Randi, Janne Karoline, Sandra, Torun, Gunhild, Liv Jorunn